Recomandari imbunatatiri servicii site de anunturi

Vrei ca site-ul tau de anunturi sa fie iubit de utilizatori ?

Indiferent care este nisa site-ului (auto, generale, imobiliare, joburi etc.), daca vrei sa-ti apropii utilizatorii trebuie in permananta sa fii la curent cu ce vor ei.

De ce? Pentru ca au de unde alege si daca site-ul tau nu e pe placul lor se vor duce la concurenta. Evident nu-ti construiesti site-ul dupa parerea unui singur utilizator, dar cand mai multi uitilizatori au aceiasi cerinta ar fi momentul sa-i dai importanta.


Si ce credeti ca a inceput sa-i enerveze pe utilizatori la site-urile de anunturi ?
Perioada de valabilitate a anuntului si mail-ul primit pentru reinnoirea anuntului.

Unele companii care au un portofoliu larg de produse sau servicii ajung la un numar mare de anunturi publicate iar cand acestea expira pe 100 de site-uri de anunturi se va umple casuta de email cu confirmari de reinnoire anunt.
Webmasterii site-urilor de anunturi au creat o perioada mica de valabilitate la anunt din dorinta de a readuce utilizatorul inapoi pe site cand primesc mail de informare ca anuntul a expirat si trebuie reinnoit.
Din pacate astfel de utilizatori nu mai sunt asa de valorosi deoarece majoritatea dau click pe link, activeaza anuntul si ies imediat ce au primit mesajul de confirmare ca anuntul a fost reinnoit iar pentru google perioada petrecuta de utilizator pe site este importanta iar site-urile care au un volum mare de astfel de utilizatori risca penalizare, foarte putin raman pe site sa mai posteze un alt anunt sau sa caute ceva.

Dar in acelasi timp utilizatorul poate fi enervat usor de prea multe mail-uri primite pentru instiintarea ca anuntul a expirat si de perioada scurta in care le primeste.

Recomandarea ar fi:
– 30 zile perioada minima de valabilitate a anuntului si eventual optiune de a selecta o perioada mai mare;
– cand unui utilizator ii exira mai multe anunturi in aceiasi zi, ar trebui sa primesca un singur email cu link catre lista anunturilor expirate si buton de activare pentru fiecare. Acesta optiune poate fi creata chiar si pentru utilizatori care nu au cont creat pe site. (puteti vedea cum e la mercador.ro);

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *